Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Andewi

Roerbak van andijvie met pindakaas


Ingrediënten:

- 1 struik andijvie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels sambal manis
- olie
- 1 daun djeruk purut
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel pindakaas
- scheutje ketjap manis
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de andijvie grof. Doe dit in een vergiet, was het en laat het uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Maak de ui, knoflook, ketumbar, djinten en sambal fijn in de vijzel tot je een bumbu hebt. Verhit een beetje olie in de wok en fruit hier de bumbu in samen met de djeruk purut. Voeg het water, de pindakaas en ketjap toe. Roer dit goed door. Zet het vuur hoog en doe de andijvie erbij. Schep het geheel om, voeg suiker naar smaak toe. Zodra de andijvie is geslonken is het klaar om geserveerd te worden.

Sambal Goreng Andewi