Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Buncis

Sperzieboontjes in kruidige kokosmelk

Sambal Goreng Buncis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. sperziebonen
- 2 eetlepels olie
- 20 gr. santen, blok
- 1 theelepel gula djawa

Kruiden:

- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- 1 serehstengel
- 1 daun salam

Bereiding:

Breek de bonen in vieren. Kneus de serehstengel. Snipper de ui en knoflook fijn. Wrijf de ui, knoflook, sambal en laos met suiker en zout tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot de uien geel zijn. Voeg er de bonen aan toe en fruit ze een paar min. mee. Doe er vervolgens de santen, de sereh, salam en 3 eetlepels water bij. Stoof de sambal goreng op een klein vuur voor ca. 10 min. De boontjes mogen niet helemaal gaar worden. Verwijder voor het opdienen de sereh en salam.

Sambal Goreng Buncis