Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Cina Lychee

Kip met lychees


Ingrediënten:

- 3 kipfilets
- 2 kippenbouillonblokken
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels sherry
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 schijf djahe
- 15 lychees
- 2 theelepels allesbinder
- 1 mespunt Chinese 5-kruidenpoeder
- zout
- peper
- enkele druppels citroensap
- ketumbar

Bereiding:

Hak de djahe klein. Breng 1 ltr. water aan de kook en leg de filets in het kokende water. Laat het water opnieuw aan de kook komen. Neem de filets uit de pan. Laten uitlekken en afkoelen. Bouillonblokjes in het kookvocht evenals de sojasaus, sherry, suiker en djahe. Voeg dan de filets toe en houd het geheel ca. 20 min. tegen de kook aan. Neem de filets uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm. Zeef het vocht en meet 2,5 dl. af. Breng dit aan de kook, temper het vuur en laat de lychees in enkele minuten warm worden (lychees uit blik, eerst laten uitlekken). Lychees uit het vocht halen, allesbinder erdoor roeren. Proef het vocht en roer er naar smaak 5-kruidenpoeder, zout, peper en citroensap door. Snijd de filets in de breedte in niet al te dunne repen. Leg ze op een bord, schik de lychees rondom en schenk de saus erover. Doe er iets ketumbar over. Serveren met droge rijst of bami.

Ayam Cina Lychee