Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Buncis Empat

Snijbonen in een kokossaus met tomaat


Ingrediënten:

- 500 gr. snijbonen
- 3 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 1 grote tomaat
- olie
- 2,5 dl. dikke santen

Kruiden:

- 2 schijfjes laos, samen 1 cm.
- 1 theelepel sambal trassi
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 theelepel suiker
- halve eetlepel asem
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de gewassen en afgehaalde snijboontjes in schuine strips van 1 cm. Snijd de lomboks eveneens in dunne schuine strips. Snijd de uien en de knoflook heel fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Maak in de vijzel een pasta van knoflook, laos, sambal trassi en wat zout. Kneus de sereh. Los de asem op in wat water.

Verhit 2 à 3 eetlepels olie in de wok. Roerbak de uien 1 min. Roerbak de kruidenpasta, de daun salam en de lomboks een paar min. mee. Doe er de boontjes bij en bak nog een min. mee. Doe er de santen bij met de tomaatblokjes, het asemwater, de sereh en de suiker. Voeg eventueel wat water toe zodat de boontjes net onder staan, roer goed en laat zacht sudderen tot de boontjes beetgaar zijn. Proef op zout, voeg eventueel wat zout bij en haal de daun salam en de sereh er uit voor het opdienen.

Sambal Goreng Buncis Empat