Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Brokoli

Broccoli in kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 stronk broccoli
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 2 theelepels sambal trassi
- 1 theelepel asem
- 50 gr. santen
- zout
- suiker

Bereiding:

Ontvel de tomaat en snijd het in blokjes. Verwijder de pitjes van de paprika en snijd het in smalle reepjes. Schil de laos en snijd het fijn. Maak van de ui, knoflook, asem, zout, suiker, sambal en de laos een pasta. Bak dit in wat olie gaar samen met de daun salam. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer het in heet water. Voeg de paprika en de tomaat aan de bumbu toe en roer tot de tomaat is opgelost. Roer de broccoli door het kruidenmengsel. Los de santen op in wat heet water en roer dit door de groenten. Stoof de groenten gaar en voeg naar wens sambal, zout of suiker toe.

Sambal Goreng Brokoli