Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Daging
Gestoofd rundvlees in een tomatensaus
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sumafay
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- 2 lomboks
- 3 tomaten
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- trassi
- ketjap
- olie
- zout
Bereiding:
Snijd de tomaten in partjes en de lomboks in ringen. Snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Olie in de pan verhitten en de uien en knoflook hierin fruiten. Dan de peper, djahe, tomaten, sereh, trassi en dan het vlees toevoegen. Goed roeren, daarna de ketumbar, djinten, zout of ketjap toevoegen en verder goed roeren. Voeg heet water toe en stoof tot het vlees gaar is.
Sambal Goreng Daging