Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Daging

Gestoofd rundvlees in een tomatensaus

Sambal Goreng Daging | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sumafay


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- 2 lomboks
- 3 tomaten
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- trassi
- ketjap
- olie
- zout

Bereiding:

Snijd de tomaten in partjes en de lomboks in ringen. Snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Olie in de pan verhitten en de uien en knoflook hierin fruiten. Dan de peper, djahe, tomaten, sereh, trassi en dan het vlees toevoegen. Goed roeren, daarna de ketumbar, djinten, zout of ketjap toevoegen en verder goed roeren. Voeg heet water toe en stoof tot het vlees gaar is.

Sambal Goreng Daging