Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Ebi Basa

Gedroogde garnaaltjes in rode kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 150 gr. ebi
- 2 rode uien
- 2 lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 eetlepels asemwater
- 15 gr. gula djawa
- zout
- 50 ml. dunne santen

Bereiding:

Week de ebi 10 min. in lauw water. Pel de uien en snipper ze. Schil de laos en snijd het in stukjes. Snijd de lombok in stukjes, maak de uien, lombok en trassi fijn in de vijzel of met de staafmixer. Doe de laos erbij. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa met de uitgelekte ebi en daun salam goudbruin. Voeg het asemwater en gula djawa toe en laat de sambal goreng koken tot hij rood begint te worden. Voeg zout naar smaak toe en verwarm de santen even mee. Lekker met witte rijst.

Sambal Goreng Ebi Basa