Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Ampela

Pittige kippenlevertjes en maagjes in kokosmelk


Ingrediënten:

- 8 kippenlevers
- 8 kippenmaagjes
- 5 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 4 cm. laos
- 10 gr. petis
- 1 kopje santen
- 15 petehbonen
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de levertjes en maagjes in stukjes. Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Doe een beetje olie in de wok en fruit de petis. Halveer de petehbonen en snijd ze doormidden. Doe de knoflook, sjalotjes en lombok in de vijzel en wrijf alles fijn tot een pasta. Meng de pasta met de petis. Fruit deze pasta in een klein beetje olie samen met de laos. Voeg de levertjes, maagjes, petehbonen, zout en peper naar smaak toe. Schep dit goed door en voeg dan de santen toe. Roer alles door en laat voor ca. 3 min. zachtjes koken. Verwijder de laos voor het serveren.

Sambal Goreng Hati Ampela