Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kapucijners

Gestoofde kapucijners met kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. kapucijners, blik
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 25 gr. santen, blok
- 2 eetlepels olie

Voor de bumbu:

- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 cm. laos
- 1 theelepel gula djawa
- zout

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de laos en kneus het. Wrijf de ui, knoflook, sambal, suiker en zout met elkaar tot een pasta. Fruit de pasta in de olie samen met de laos tot de uien geel zijn. Voeg er 4 lepels vocht van de kapucijners aan toe en de santen, sereh, salam en de kapucijners en stoof dit tot de olie uit de santen naar boven komt drijven. Verwijder voor het opdienen de sereh, salam en laos.

Sambal Goreng Kapucijners