Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Manis

Roergebakken kip in een zoet/zuur sausje


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel asem
- 4 eetlepels water
- 3 theelepels gula jawa
- 50 ml. azijn
- olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de sjalotten en de koflook fijn. Meng het water met de asem. Snijd vervolgens het vlees in blokjes. Wrijf in de vijzel vervolgens de sjalotten, knoflook, het zout en de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de pasta voor 3 min. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Dan het asemwater toevoegen en dit nog 5 min. laten stoven. Vervolgens de suiker en de azijn toevoegen en laat het geheel sudderen totdat de suiker is opgelost.

Sambal Goreng Manis