Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tahu Tempeh

Gebakken tahu en tempeh met garnalen

Sambal Goreng Tahu Tempeh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


Ingrediënten:

- 1 tahu
- halve tempeh
- 100 gr. garnalen
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 10 petehbonen
- bouillonblokje
- ketjap manis
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 daun salam
- stuk laos
- zout
- peper
- 1 eetlepel suiker

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Halveer de petehbonen en snijd de lomboks fijn. De tahu en tempeh in blokjes snijden en lichtbruin fruiten in ruim olie. De sjalotten lichtbruin fruiten in 2 eetlepels olie, voeg de knoflook, daun salam en laos toe. Laat dit ca. 2 min. zacht bakken. Doe de garnalen, petehbonen, bouillonblokje en de lomboks erbij en fruit dit nog 2 min. Schep voorzichtig de tahu en tempeh erdoor. Schenk de ketjap naar smaak over het geheel. Op smaak maken met zout, peper en suiker. Dit gerecht smaakt het lekkerst als het een dag van te voren is klaar gemaakt.

Sambal Goreng Tahu Tempeh