Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tauge

Gestoofde tauge in kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. tauge
- 1 schijfje laos
- 2 grote uien
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 daun salam
- 1 rode lombok
- halve theelepel zout
- 1 theelepel trassi
- 1 dl. santen

Bereiding:

Was de tauge en laat het uitlekken. Pel de uien en knoflook en snipper ze. Snijd de lombok in ringen. Maak de ui, knoflook, lombok en trassi fijn in een vijzel. Plet de laos lichtjes. Verhit olie in de wok en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de tauge toe en roerbak het ca. 2 min. Voeg de daun salam, zout en santen toe. Laat dit stoven tot de olie uit de santen komt.

Sambal Goreng Tauge