Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh

Pittige, zoete tempeh met heerlijke kruiden

Sambal Goreng Tempeh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 blokken tempeh
- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 schijfje laos
- 4 daun salam
- 3 eetlepels gula djawa
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels asem
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en frituur hierin de reepjes tempeh lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Pel de sjalotjes, lomboks en knoflook en snijd ze fijn. Vermeng de trassi met het zout. Verhit wat olie in de wok en smoor hierin de sjalotjes, knoflook en lombok. Doe er de daun salam, laos en trassi bij. Voeg de tempeh, gula djawa, ketjap en asem toe. Vermeng dit alles goed en roerbak het ca. 10 min. Lekker met witte rijst.

Sambal Goreng Tempeh