Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh Dua

Gebakken tempeh in een zoet gekruid sausje


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels suiker
- 1 daun salam
- zout
- 50 ml. water
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh eerst in plakken en vervolgens in reepjes, bak ze goudbruin in hete olie, goed laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met wat zout. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de lomboks in ringen. Laat de uien, knoflook en lomboks fruiten in wat olie. Voeg bij het kopje water de asem, sambal, suiker, laos en meng goed. Dan mag het ook in de wok bijgevoegd worden samen met de salam. Alles goed laten inkoken tot het een stroperig geheel wordt. De tempeh mag als laatste er door gemengd worden totdat deze volledig omhuld is door de saus.

Sambal Goreng Tempeh Dua