Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh Kering

Drooggebakken pittige, maar zoete tempeh

Sambal Goreng Tempeh Kering | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 3 uien
- 4 daun salam
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 eetlepel asem
- 1 schijfje gula djawa
- 1,5 dl. olie
- zout

Bereiding:

Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook. Snijd de lomboks in schuine ringen en hak de gula djawa grof. Snijd de tempeh in plakken van ca. 1 cm. dik en deze plakken weer in reepjes. Verhit de olie en frituur hierin de tempeh goudbruin. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken en fruit de uien, knoflook, daun salam, laos en lombok in de olie. Meng de asem en zout met elkaar. Kook 1 dl. water in een pan en los hier de gula djawa in op. Laat het inkoken tot een dikke stroop. Voeg ondertussen het asemmengsel bij de gebakken uien. Doe het vuur uit en voeg dan ook de stroop toe. Schep het geheel goed door zodat de tempeh met de stroop is omhuld en bak dit weer heel even. Serveer met witte rijst.

Sambal Goreng Tempeh Kering