Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh Kering Dua

Zoete, drooggebakken tempeh met droge garnaaltjes


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 200 gr. ebi
- 4 rode lomboks
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 schijf laos
- theelepel trassi
- zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel asem

Bereiding:

Snijd de lomboks in ringen. Snipper de uien en laos. Snijd de tempeh in plakjes en eventueel in lucifers. Bakken in ruime hete olie tot lichtbruin. Goed uitlaten lekken en eventueel laten uitdrogen in de gril oven (niet te heet, anders verbrandt het). Maak de uien, lomboks en laos fijn in de vijzel. Verhit 1,5 eetlepel olie in de wok en fruit de kruidenpasta. Voeg de ebi toe en fruit dit even mee. Eventueel een half kopje water toevoegen. Als dit gaar is, de suiker erbij voegen. Oppassen dat de suiker niet verbrand, maar wel de massa laten inkoken. De bedoeling is dat je een stroperige massa krijgt waarin je de tempeh stort. Vuur hoog zetten en voorzichtig blijven omscheppen. Het eindresultaat moet een knapperig geheel zijn.

Sambal Goreng Tempeh Kering Dua