Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tomat

Gebakken tomaatjes met droge garnalen in kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. kerstomaten
- halve theelepel laos
- 4 sjalotten
- 3 eetlepels olie
- 4 tenen knoflook
- 50 gr. ebi
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 15 gr. santen, blok
- 1 theelepel trassi
- mespunt zout

Bereiding:

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Snipper de sjalotten en knoflook. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de sjalotjes, knoflook, lomboks en de trassi fijn in de vijzel. Meng de laos erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa goudbruin. Laat de halve tomaatjes even meebakken. Voeg een scheutje water, de ebi en een beetje zout toe en laat het gerecht aan de kook komen. Roer de santen door de sambal goreng en laat het stoven tot de olie uit de santen loslaat.

Sambal Goreng Tomat