Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Tomat
Gebakken tomaatjes met droge garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. kerstomaten
- halve theelepel laos
- 4 sjalotten
- 3 eetlepels olie
- 4 tenen knoflook
- 50 gr. ebi
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 15 gr. santen, blok
- 1 theelepel trassi
- mespunt zout
Bereiding:
Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Snipper de sjalotten en knoflook. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de sjalotjes, knoflook, lomboks en de trassi fijn in de vijzel. Meng de laos erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa goudbruin. Laat de halve tomaatjes even meebakken. Voeg een scheutje water, de ebi en een beetje zout toe en laat het gerecht aan de kook komen. Roer de santen door de sambal goreng en laat het stoven tot de olie uit de santen loslaat.
Sambal Goreng Tomat