Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Acar Bambu
Bamboescheuten in het zuur
Ingrediënten:
- 1 ltr. bambuscheuten
- 7,5 dl. azijn
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 schijfje djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en lomboks fijn. Schil de djahe en snijd dit fijn. Laat de bambuscheuten uitlekken, snijd ze eventueel in smallere repen en doe ze in een grote kom of pot. Verhit de olie en fruit de ui, knoflook, lombok, djahe en kunyit tot de ui glazig wordt. Giet de azijn hierbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat het iets afkoelen en giet het bij de bambuscheuten. Laat het helemaal afkoelen voor u het serveert. Je kunt dit een paar dagen in de koelkast bewaren.
Acar Bambu