Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Ubi-jalar

Gebakken zoete aardappelschijfjes


Ingrediënten:

- 200 gr. zoete aardappel
- 2 eetlepels olie
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
- zout naar smaak

Bereiding:

Zoete aardappel schillen en in 4 mm. dikke plakjes snijden. Als de aardappel erg dik is dan eerst in de lengte doorsnijden. Snipper de knoflook fijn. Olie heet maken in de wok en de aardappelplakjes bakken tot ze gaar en mooi bruin zijn. De aardappel op keukenpapier laten uitlekken. De rest van de olie weggooien. In de wok de aardappel met de rest van de ingredienten mengen en wat zout naar smaak toevoegen.

Sambal Goreng Ubi-jalar