Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Udang Dua

Gebakken tijgergarnalen met heerlijke kruiden


Ingrediënten:

- 24 tijgergarnalen
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 3 theelepels djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ketumbar
- 2 eetlepels olie
- een beetje limoensap

Bereiding:

Pel de garnalen, maak ze schoon en spoel ze onder de kraan af. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de garnalen gaar. Schep ze uit de pan. Maak een bumbu van de knoflook, lomboks, djahe, ketumbar, zout en 2 theelepels olie. Fruit dit samen met de sereh tot het geurig ruikt, voeg de garnalen toe en warm het geheel nog even door. Schep alles uit de pan. Een heel klein beetje besprenkelen met limoensap. Verwijder de sereh voor het opdienen. Dit gerecht is voor ca. 4 personen.

Sambal Goreng Udang Dua