Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Udang Perai

Garnalen en prei in een kruidige saus


Ingrediënten:

- 250 gr. grote garnalen
- 1 prei
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote tomaten
- 3 cm. djahe, geraspt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 serehstengel
- 3 grote lomboks
- stukje trassi
- 1 theelepel suiker
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de prei in schuine stukken. Schil de uien en de knoflook en snijd ze fijn. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de pitjes en snijd het in partjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Maak een pasta van een gedeelte van de uien, knoflook, trassi en de djahe. Fruit de pasta met de sereh totdat het geurt. Voeg dan de rest van de uien, de lombok en de prei toe. Bak totdat de prei halfgaar is. Doe dan de garnalen en de tomaat erbij, roer even door. Voeg dan het limoensap en de suiker toe en laat het sudderen totdat alles gaar is. Voeg wat water of visbouillon toe als het te droog wordt. Maak af met peper en zout. Serveer warm met witte rijst.

Sambal Goreng Udang Perai