Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Udang Tiga

Grote garnalen met peultjes in een pittig sausje


Ingrediënten:

- 20 grote garnalen
- 2 gepelde tomaten
- 125 gr. peultjes
- 2 daun djeruk purut
- stukje sereh van 5 cm.
- 125 gr. santen
- 4,5 dl. warm water

Voor de saus:

- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 5 cm. djahe
- 3 grote rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels arachideolie
- 3 eetlepels water

Bereiding:

Pel de garnalen en maak ze schoon. Hak de tomaten in stukjes. Hak de santen in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Snijd de djahe kleiner. Rooster de kemirienoten en maak het fijn. Meng alle ingredienten voor de saus in de keukenmachine tot een gladde pasta. Doe de pasta in een pan en verhit hem onder regelmatig roeren ca. 4 min. Voeg het water, de djeruk purut en de sereh toe. Breng weer aan de kook en laat dit 20 min. zachtjes koken. Voeg de santen toe en roer totdat het opgelost is. Laat alles onder constant roeren nog 2 min. koken. Breng met zout op smaak. Zet het vuur wat hoger, voeg de peultjes toe en laat weer 2 min. koken. Blijf continu roeren. Voeg de tomaten en de garnalen toe en laat alles nog even een paar min. zachtjes stoven. Verwijder de sereh en djeruk purut voor het opdienen.

Sambal Goreng Udang Tiga