Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Ikan Bilis Telor

Eieren in sambal met droge, gezouten visjes


Ingrediënten:

- 100 gr. ikan teri
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel asem
- 2 theelepels suiker
- 3 eieren

Bereiding:

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze doormidden. Frituur de ikan teri (bilis) goudbruin, laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd de uien en de knoflook heel fijn en bak dit in wat olie. Voeg de sambal toe en bak even mee. Roer het water en de asem door de sambal en bak even door. Roer de suiker door de sambal en kook totdat de sambal de juiste dikte heeft. Roer de gefrituurde visjes door de sambal en laat alles afkoelen. Leg de halve eieren op een schaal en bedek die met de sambal. Heerlijk bij Nasi Lemak.

Sambal Ikan Bilis Telor