Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Ketimun Tomat

Twee kleine gerechtjes van vleestomaat en komkommer


Ingrediënten:

- 50 gr. boter
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel djahe
- kwart theelepel djinten
- 1 komkommer
- halve theelepel kunyit
- 4 kleine vleestomaten
- ketjap manis
- versgemalen peper
- zout
- citroensap

Bereiding:

Schil de uien en snipper ze zeer fijn. Pers de knoflook. Verwarm de boter en fruit daarin de ui onder geregeld omscheppen glazig. Neem de pan van het vuur en voeg knoflook, paprikapoeder, djahe, kunyit en de djinten toe. Roer alles goed door elkaar. Schil de komkommer en schaaf deze in dunne plakken. Pel de tomaten en snijd ze overlangs in dunne plakken verwijder en het zaad. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes, schep de komkommerplakjes door de ene portie en de tomaat door de andere. Zet dan beide schaaltjes afgedekt een uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Roer dan de inhoud nog even door, proef en voeg naar smaak ketjap, peper, zout of citroensap toe.

Sambal Ketimun Tomat