Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Matah
Sambal op basis van sjalotjes
Ingrediënten:
- 5 sjalotten
- 1 grote rode lombok
- 5 rode rawits
- 1 dun schijfje djahe
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- halve theelepel trassi
- zeezout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalotten zeer fijn en vermeng het met een theelepel zout. Daarna afspoelen en weg zetten. Djahe, lombok, sereh en djeruk purut zeer fijn hakken. Blend deze ingrediënten zorgvuldig gedurende 5 min. samen met de trassi, zorg dat de trassi goed vermengd wordt. Voeg zeezout naar smaak toe en meng dit goed met de sjalotten. Lekker bij gegrilde vis, gegrilde kip en zomerse salades.
Sambal Matah