Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Taoco

Gebakken, droge garnaaltjes met zwarte bonenpasta


Ingrediënten:

- 100 gr. taoco
- 50 gr. ebi
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels gula djawa
- water

Bereiding:

Snijd de sjalotten, lomboks en de knoflook fijn en kneus de ebi. Verhit de olie in een wok en fruit hier knoflook, sjalotten, lomboks, trassi, asem, daun salam en laos in. Voeg dan de garnalen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan wat water toe en vervolgens de taoco en de gula djawa. Bak dit onder voortdurend roeren voor 4 min. Eventueel een klein beetje water toevoegen.

Sambal Taoco