Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Tomat Trassi Dua

Zoete sambal met een pittige nasmaak


Ingrediënten:

- 5 tomaten
- 6 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 5 daun djeruk purut
- 5 rode lomboks
- stukje trassi
- 2 eetlepels suiker
- 5 eetlepels zoete ketjap
- 5 eetlepels zoute ketjap
- 1 theelepel ketumbar
- 1 mespunt gemberpoeder
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes. Pers de knoflook. Snipper de lomboks heel fijn. Week het stukje trassi in een kopje heet water. Verwarm olie in een wok en voeg alle ingredienten toe. Roer de trassi als deze zachter is geworden door het wokmengsel. Fruit de sambal tot het vocht bijna geheel verdampt is en er een mooie smeuïge donker rode pasta is ontstaan. Haal de djeruk purut uit de sambal en schep het in een schoongekookte pot.

Sambal Tomat Trassi Dua