Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gulai Ikan
Sateh Manis
Smoor Betawi
Gurame Asam Manis
Sambal Teri Jengki
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Ayam Banjar
Blokjes kipfilet aan een spies met een pittige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 300 gr. kipfilet
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- zout
- olie
Marinade:
- 5 lomboks
- 2 rawits
- 3 tenen knoflook
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel petis
- zout
- suiker
- water
Bereiding:
Snijd de lomboks, rawits en knoflook fijn en fruit dit even in de olie. Voeg de overige ingrediënten voor de marinade toe en pureer alles tot een gladde saus. Snijd de filets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg zout, olie en ketjap toe. Laat dit even intrekken. Roer dan de marinade door het vlees en laat een nachtje in de koelkast staan. Rijg de filet aan stokjes en rooster de satehs gaar op de barbecue. Maak de marinade goed warm en serveer dit als saus bij de sateh.
Sateh Ayam Banjar