Blijf altijd op de hoogte!
Ontvang de nieuwste recepten!
De nieuwste recepten
Daging Setan
Ikan Kembung Bumbu Kemangi
Ikan Pedis Tiga
Sambal Goreng Udang dan Telor
Sateh Kambing
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Ayam Dua
Blokjes kippenvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olie
- 1 dl. ketjap manis
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 sjalotten
- 3 kemirienoten
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de lomboks en de sjalotten zeer klein. Wrijf de lomboks, gula djawa, sjalotten en de kemirienoten fijn tot een pasta. Doe dit in een kom of schaal en voeg de ketjap manis, olie en wat zout aan toe. Leg de stukjes kip in de marinade, schep het goed door en laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Leg de satehstokjes in ruim water en laat het wellen voor ca. 10 min. Rijg de kipfilet per 3 aan de stokjes en rooster ze gaar boven de BBQ of een bakplaat. Serveer dit met satehsaus en een frisse acar.
Sateh Ayam Dua