Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Babi

Blokjes varkensvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. fricandeau
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel laos
- stukje trassi
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 dl. santen
- 1 theelepel sambal
- zout
- 1 eetlepel asemwater
- satehstokjes

Bereiding:

Vlees in kleine blokjes snijden. Snipper de ui en knoflook fijn. Kneus de ketumbar in de vijzel. Zout en peper doe je over het vlees, doe alle andere ingredienten in een kom en goed mengen met het asemwater. Doe het vlees in de marinade en weer goed mengen. Laat dit minstens een halve dag maar liever 1 nachtje in het vlees trekken. Laat de satehstokjes even in koud water wellen. Rijg het vlees per 3 aan de satehstokjes. Daarna op gloeiend houtskool rustig roosteren tot gaar.

Sateh Babi