Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Babi Sempurna

Blokjes varkensvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. hamlappen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels djahe
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel ketumbar
- 1 dl. ketjap
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
- satehstokjes

Bereiding:

Snijd het vlees in vierkante blokjes van ca. 2 cm. Snijd de uien zeer fijn en pers de knoflook. Wrijf de uien, knoflook, djahe, kunyit en ketumbar fijn in de vijzel. Neem een ruime kom en doe hier de ketjap in samen met de kruiden en de olie. Meng de marinade goed en leg het varkensvlees hier in. Laat dit marineren voor ca. 3 uur in de koelkast, af en toe omscheppen. Leg de satehstokjes in water en laat deze wellen. Rijg de stukjes varkensvlees per 3 aan de stokjes en rooster deze boven de barbecue gaar. Serveer hier satehsaus bij.

Sateh Babi Sempurna