Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Hati

Blokjes kalfslever aan een spies


Ingrediënten:

- 200 gr. kalfslever
- 2 kemirienoten
- halve theelepel ketumbar
- 3 rode uien
- halve theelepel kunyit
- 1 lombok
- mespunt laos
- mespunt trassi
- 2 eetlepels olie
- 50 gr. santen, blok

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine dobbelstenen van ca. 2 cm. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de uien, lombok en kemirienoten fijn. Meng alles goed door elkaar en voeg de trassi, kunyit, laos en ketumbar toe. Bak dit alles in de olie, voeg na 2 min. bakken een scheut lauw water toe en los de santen in de saus op. Laat alles even doorkoken, neem dan de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren in de saus. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het boven de grill of bbq. Serveer het geheel met satehsaus.

Sateh Hati