Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Hati Ayam
Sateh van kippenlevertjes
Ingrediënten:
- 500 gr. kippenlevertjes
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel zwarte peper
- 50 ml. olie
- zout naar smaak
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 dessertlepel citroensap
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Snijd de levertjes doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook. Maal alle ingredienten fijn in de vijzel, behalve de levertjes en olie. Meng alle ingredienten met elkaar en laat de levertjes minimaal 1 uur marineren. Rijg de levertjes aan stokjes en doop ze in de marinade. Rooster de spiesjes op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn en bedruip ze tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.
Sateh Hati Ayam