Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Ikan Salmon dan Udang
Zalm en garnalen aan een spies
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 36 rauwe garnalen
- 5 cm. djahe, geraspt
- 1,5 dl. rijstwijn
- 2 dl. ketjap manis
- halve theelepel 5-kruidenpoeder
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, spoel ze schoon. Meng voor de marinade de djahe, rijstwijn, ketjap en 5-kruidenpoeder met elkaar. Verwijder vel en graatjes van de zalmfilets, snijd ze in 36 blokjes en rijg ze met de garnalen om en om aan spiesen. Leg ze in een niet metalen schaal en schenk de marinade er over. Laat ze een paar uur in de koelkast staan. Haal de spiesen uit de schaal en rooster ze op de barbecue bruin en gaar. Doe de marinade in een pannetje en laat het even sudderen. Voeg peper en zout toe en serveer de saus bij de spiesen.
Sateh Ikan Salmon dan Udang