Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang de nieuwste updates!

Sateh Kambing Madura

Blokjes geitenvlees aan een spies


IngrediŽnten:

- 750 gr. geitenvlees
- 200 gr. geraspte kokos
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel kunyit
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel citroensap
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes, lomboks in ringen, pers de knoflook en snipper de ui. Pof de kemirienoten. Maal alle ingredienten fijn, behalve de kokos en het vlees. Voeg de kokos en het geitenvlees toe en kneed het geheel zorgvuldig met de handen. Laat het vlees een nacht marineren in de koelkast. Laat de satehstokjes wellen in koud water. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster op de barbecue tot de sateh's mooi bruin zijn en gaar. De sateh's geregeld omdraaien zodat ze niet verbranden.

Sateh Kambing Madura