Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Kambing met Ketjapsaus

Geitenvlees aan een spies met saus


Ingrediënten:

- 300 gr. geitenvlees

Marinade:

- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis

Ketjapsaus:

- 5 rawits
- 4 teentjes knoflook
- 125 gr. gebrande pinda's
- 1 theelepel petis udang
- 3 eetlepels gesmolten gula djawa
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 djeruk limau
- olie
- zout
- 10 sjalotjes

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Pel en pers voor de marinade 3 teentjes knoflook, roer de ketjap erdoor en marineer hierin het vlees ca. een uur. Leg de satehstokjes enige tijd in koud water. Rijg ca. 4 blokjes vlees aan elk stokje en rooster ze in ca. 5 min. rondom bruin en gaar op de barbecue.

Snipper de sjalotjes en bak de helft in olie. Schep het eruit en laat het uitlekken. Pers de djeruk limau. Maak voor de satehsaus de rawits schoon, pel 1 teentje knoflook en maal dit met de gebrande pinda's, petis udang, gula djawa, 1 eetlepel olie, zout naar smaak en de gebakken sjalotjes in de vijzel tot een pasta. Doe de kruidenpasta in een schaal en roer de ketjap manis en het djeruk limausap erdoor. Maak een schaaltje van het bananenblad door dit te vouwen en vast te maken met een cocktailprikker. Meng de satehstokjes met de saus in het bananenblad. Strooi de overgehouden sjalotjes over de saus.

Sateh Kambing met Ketjapsaus