Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Kendari
Blokjes rundvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 1 kg. runderlappen
- 6 eetlepels olie
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kunyit
- 2 uien
- 1 theelepel djahe
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketumbar
- 1 eetlepel djinten
- 2 theelepels asem
- 1 theelepel trassi
- 4 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- zout
- 1 theelepel serehpoeder
- satehstokjes
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien zeer fijn en pers de knoflook. Bak de uien samen met de knoflook even in een wok met een beetje olie totdat het glazig begint te worden. Neem een ruime schaal of kom en doe daar de ketjap manis, olie en de overige ingredienten in zodat er een marinade ontstaat. Voeg de uien, knoflook en het rundvlees toe. Laat het geheel minimaal 3 uur marineren, het beste is een hele nacht. Leg de satehstokjes in koud water. Rijg de blokjes rundvlees aan de stokjes, max. 3 blokjes per stokje.