Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Madura

Blokjes varkensvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel kencur
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels gedroogde kokos
- 5 kemirienoten
- stukje trassi

Bereiding:

Snijd de uien en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en maal ze fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng alle kruiden met de kokos. Doe het vlees en de azijn erbij. Meng het vlees goed met de kruiden en laat dit voor een nacht in de koelkast marineren. Schep het vlees af en toe om. Rijg het vlees aan, in water gewelde, stokjes en rooster de sateh op de barbecue.

Sateh Madura