De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Manis Djeruk Nipis
Blokjes varkensvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- halve eetlepel sambal manis
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels limoensap
- zout naar smaak
- satehstokjes
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pers de knoflook uit. Doe de ketjap in een kom en voeg hier de sambal, knoflook, gula djawa, limoensap en wat zout bij. Laat het varkensvlees hierin meer dan 2 uur marineren. Leg de satehstokjes in koud water. Rijg het vlees aan de stokjes, per stokje max. 4 blokjes. Rooster de Sateh Manis op de bbq of op een bakplaat.
download
