Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Remis
Sateh van gekruide mosselen
Ingrediënten:
- 1 kg. mosselen
- 2 dl. water
- olie
- stukje asem
- 3 tenen knoflook
- 1 kleine ui
- 1 theelepel kencur
- 1 theelepel suiker
- 4 daun salam
Bereiding:
Maak de mosselen schoon onder koud stromend water en gooi de kapotte, open of zware mosselen weg (tik tegen de open schelpen en controleer of ze dicht gaan, blijven ze open dan is de mossel dood, gooi de schelp gelijk weg). Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Breng het water aan de kook en voeg de ui, knoflook, asem, suiker, kencur en daun salam toe en kook de mosselen hierin voor ca. 7 min., schud de pan en zet nog even op het vuur. Als alle schelpen open staan, zijn ze goed. Rijg 6 mosselen aan een satehstokje, bestrooi met peper en bestrijk ze met wat olie. Rooster ze in enkele min. goudgeel op de barbecue.