Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Sapi

Rundvlees aan een spies met pindasaus


Ingrediënten:

- 600 gr. runderlappen
- 2 daun salam
- 4 eetlepels olie
- 3 rawits
- 2 eetlepels bruine suiker

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 10 cm. laos
- 10 kemirienoten
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel ketumbar
- 4 eetlepels gula djawa

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rawits klein. Schil de laos en snijd het klein. Snipper de sjalotten en knoflook. Pof de kemirienoten. Maak alle ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in een beetje olie samen met de daun salam voor ca. 5 min. tot het goudbruin kleurt. Laat het afkoelen en meng het vlees, rawits en suiker erdoor en schep het geheel goed door. Laat het een nacht marineren in de koelkast. Laat de satehstokjes wellen in water. Rijg het vlees aan de satehstokjes en rooster het op de barbecue of grill tot het gaar is. Serveer hier pindasaus bij.

Sateh Sapi