Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Sapi Dua

Blokjes rundvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 750 gr. runderlappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels kemiriepasta
- 2 dl. dikke santen
- 1 theelepel azijn
- halve theelepel laos
- halve theelepel djahe
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- halve eetlepel sambal trassi

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Pel de ui en snipper het fijn. Pers de knoflook uit. Maak een pasta van alle ingredienten, meng dit met de santen en het vlees. Laat het vlees een nacht in de koelkast marineren, schep het af en toe door. Laat de satehstokjes in water wellen. Rijg het vlees aan de stokjes. Rooster het vlees op de barbecue en bestrijk het regelmatig met de marinade.

Sateh Sapi Dua