Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Kering

Geroosterde kip besprenkeld met kruidige olie


Ingrediënten:

- 1 kip

Marinade:

- 5 tenen knoflook
- 4 steranijs
- halve theelepel kardemom
- 1 kaneelstokje
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2,5 dl. rijstwijn
- 2,5 dl. water
- zout
- peper

Oliemengsel:

- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojaolie
- 7 rode rawits
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel zwarte peper

Bereiding:

Verdeel de kip in vieren. Pers de knoflook uit en kneus de steranijs. Meng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en marineer hierin de kip min. 2 uur. Rooster de kip langzaam op een houtskoolvuurtje gaar totdat het vel krokant is geworden. Snipper de rawits en pers de knoflook uit. Verhit voor het oliemengsel de beide oliën en fruit hier de rawits, knoflook en de peper langzaam in totdat de geur vrijkomt. Besprenkel de geroosterde kip met deze olie.

Ayam Goreng Kering