Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Udang Tiga
Spiesjes van garnalen
Ingrediënten:
- 16 grote garnalen
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 4 daun djeruk purut
- 1 theelepel serehpoeder
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Pel de garnalen. Snipper de sjalotjes en knoflook. Hak de kemirienoten en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Wrijf de ketumbar in de vijzel fijn. Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar. Wentel de garnalen erdoor en laat ze afgedekt in de koelkast 1 nacht marineren. Schep ze af en toe om. Neem de garnalen uit de marinade en rijg ze aan 8 satehstokjes. Rooster de sateh boven een houtskoolvuur in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer de stokjes regelmatig. Serveren met witte rijst of lontong, sambal badjak en gado gado.