Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Udang Tiga

Spiesjes van garnalen


Ingrediënten:

- 16 grote garnalen
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 4 daun djeruk purut
- 1 theelepel serehpoeder
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Pel de garnalen. Snipper de sjalotjes en knoflook. Hak de kemirienoten en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Wrijf de ketumbar in de vijzel fijn. Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar. Wentel de garnalen erdoor en laat ze afgedekt in de koelkast 1 nacht marineren. Schep ze af en toe om. Neem de garnalen uit de marinade en rijg ze aan 8 satehstokjes. Rooster de sateh boven een houtskoolvuur in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer de stokjes regelmatig. Serveren met witte rijst of lontong, sambal badjak en gado gado.

Sateh Udang Tiga