Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Satehsaus

Saus op basis van rauwe pinda's


Ingrediënten:

- 500 gr. rauwe pinda's
- 7 tenen knoflook
- 9 rawits
- 10 cm. kencur
- 125 gr. gula djawa
- 2 dl. santen
- 4 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel gefruite ui

Bereiding:

Pel de knoflook en pers ze uit. Schil de kencur en rasp het fijn. Snijd de rawits in kleine stukjes. Rasp de gula djawa. Bak de pinda's ca. 2 min. in hete olie tot bruin. Schep ze uit de pan in een vergiet. Wrijf de gebakken pinda's met de knoflook, rawits, kencur en de gula djawa fijn tot een pasta.

Verhit de wok en schep de pasta samen met de santen en de ketjap in de wok. Zodra het geheel kookt het vuur lager zetten en laat dit nog een uur zachtjes sudderen zonder deksel op de pan. Roer de saus regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg op het laatst het limoensap toe en bestrooi de saus voor het opdienen met de Bawang Goreng. Lekker bij sateh of geblancheerde groenten.

Satehsaus