Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kari Bogor

Rundersoep met kerrie en groenten


Ingrediënten:

- 1 ltr. water
- 200 gr. runderlappen
- 6 worteltjes
- 2 grote aardappelen
- 2 uien
- 200 gr. sperziebonen
- roosjes bloemkool
- 2 tenen knoflook, geperst
- stukje laos
- 1,5 eetlepel kerriepoeder
- 1 daun salam
- zout
- peper

Bereiding:

Kook het vlees in een ruime pan met het water en een beetje zout gaar. Doe het vuur laag zodra het vlees gaar is en snijd het vlees in kleinere stukjes. Schil de wortels en aardappels. Snijd de wortels in plakjes, de aardappelen in kleine stukjes en snipper de uien. Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in kleinere stukken. Maak de gewassen bloemkoolroosjes eventueel kleiner.

Verhit in een wok ca. 3 eetlepels olie en fruit hierin de gesnipperde ui, knoflook, laos, kerrie en daun salam. Doe dit dan bij de bouillon en roer het geheel. Kook de groenten en aardappelen met een beetje zout half gaar en laat dit uitlekken. Schep de groenten dan bij de bouillon en maak af met peper en zout naar smaak. Laat het ca. 10 min. sudderen.

Sayur Kari Bogor