Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kari

Hamlappen met kokosmelk en kruiden


Ingrediënten:

- 300 gr. hamlappen
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr. sperziebonen
- 6 dl. water
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- 1,5 theelepel kerrie
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel kunyit
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel sereh
- halve theelepel kaneel
- mespunt nootmuskaat
- mespunt kruidnagelpoeder
- 100 gr. geraspte kokos
- 60 gr. santen, blok
- aromat
- zout
- olie

Bereiding:

Maak de kokos vochtig en rooster dit in een droge koekenpan goudbruin. Snijd het vlees in blokjes en kook in het water gaar. Snijd de wortel in dunne plakjes en de sperziebonen in stukjes, tomaat en aardappel in acht partjes snijden. Snipper de uien en knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en voeg kerrie, aromat en de overige kruiden toe. Doe het vlees met de bouillon, aardappel en tomaat erbij, roer het door en 3 min. laten sudderen. De santen toevoegen en laten smelten. Het geheel aan de kook brengen en dan op een klein vuur gaar sudderen.

Sayur Kari