Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kol Cina

Groentegerecht van Chinese kool met garnalen

Sayur Kol Cina | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. peultjes
- 100 gr. tauge
- 50 gr. garnalen
- kopje water
- halve struik Chinese kool
- 10 grote champignons
- 3 tenen knoflook
- 7 eetlepels oestersaus
- peper naar smaak
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de Chinese kool overlangs doormidden en daarna in reepjes. Snijd de peultjes doormidden. Was alle groenten en laat het uitlekken. Snipper de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook hierin. Voeg de garnalen toe en roerbak dit ca. 3 min. Voeg 3 eetlepels oestersaus toe en schep dit even door. Voeg nu de Chinese kool en peultjes toe. Schep het geheel goed door en doe de rest van de oestersaus hier bij. Plaats de deksel op de wok en laat het geheel even op hoog vuur slinken. Voeg nu het kopje water, peper, zout en de champignons toe. Schep het geheel nogmaals door en laat het op zacht vuur even pruttelen, ca. 2 min. Voeg op het laatst de tauge toe. Klaar om te serveren.

Sayur Kol Cina