Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sayur Lodeh
Gestoofde groenten in kokosmelk met petehbonen
Ingrediënten:
- 750 gr. verschillende groenten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr. santen, blok
- water
- 1 eetlepel gula djawa
- 100 gr. petehbonen
- zout
Bereiding:
Gebruik bijv. witte kool, roosjes bloemkool, knolraap, winterwortel, sperziebonen of kouseband. Snijd de groenten klein, was ze en kook ze in een ruime pan met water en een beetje zout of in groentebouillon bijna gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de petehbonen. Voeg de ui, knoflook, santen, gula djawa en petehbonen toe. Kook het geheel, maar zorg ervoor dat de groenten niet te zacht worden. Moet zeer zeker knapperig blijven.
Sayur Lodeh