Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Lodeh Dua

Gemengde groenten en garnalen in kokossaus

Sayur Lodeh Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. gemengde groenten
- blikje bambuscheuten
- 10 petehbonen
- 100 gr. garnalen
- half blok tahu
- 5 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 theelepel trassi
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel suiker
- 3 daun salam
- 2 schijfjes laos
- zout
- 3 eetlepels olie
- 250 gr. geraspte kokos

Bereiding:

Maak de groenten, bijv. sperziebonen, spitskool, wortels, spruitjes etc., schoon en snijd ze in stukjes. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Maak de lombok schoon en snijd hem fijn. Maak van de sjalotjes, knoflook, de helft van de gesneden lombok, trassi, kemirienoten en de suiker een pasta in de vijzel of blender. Maak van de kokos santen (kokos in een kom warm water wellen met wat zout en knijp de kokos stevig uit in dit water, tot je de gewenste hoeveelheid santen hebt).

Verhit de olie in de wok en fruit de kruidenpasta met de daun salam en de laos. Voeg de gesneden groenten, lombok, bambu, petehbonen, de santen en zout naar smaak toe. Laat ze op laag vuur gaar worden (i.v.m. schiften van de santen). Voeg, voordat de sayur kookt, de garnalen en de tahu toe. Maak het gerecht op smaak met zout en suiker.

Sayur Lodeh Dua